Foto: Mårten Öhman

Elever och lärare berättar

Vår reporter Tommy Grapenholm har intervjuat gamla elever och lärare som berättar om sina minnen från tiden på skolan.

Jubileumskonserten

Åttonde maj bjöds publiken på en jubileumskonsert med nedslag i skolans 50-åriga historia. Tidsenlig musik och dans, från 1969 och framåt, framfördes av Estetiska programmets elever och korta filmer varvades framträdena med.
Hur det lät och såg ut bjuds på här

 

Intervjuer

Dagmar Alexandersson, gymnasielärarelärare 1969 

Dagmar Alexandersson berättar om sin tid som gymnasielärare på Nolhaga-/Gustav Adolfsskolan och på Alströmergymnasiet fram till sin pensionering 1992.
Lyssna genom att klicka här

Kabaréerna

Från 1979 till 1993 spelades årligen upp en kabaré i november som drog tre fulla hus i aulan. Den skapades helt av ett gäng lärare, texter och musiken, och mer än 200 elever var inblandade. Här minns Christer Amnéus, Rune Löfstrand, Håkan Bäck, Claes Hilliges och Maria Wingate hur det var.
Lyssna genom att klicka här

Tre lärare som var elever 1969

Lyssna till ett samtal mellan tre lärare som var elever i gymnasiet när Alströmerskolan togs i bruk 1969. Britt-Marie Grötting, Jerry Ewer och Ulf Carlsson berättar om hur det var att vara elev i den då nybyggda skolan och att senare återkomma som lärare.
Lyssna genom att klicka här

2019 års studenter 

Wilma Hemberg och Jonathan Wernersson skall ta studenten. Vi tar här pulsen på läget och hur de tre åren på Alströmergymnasiet varit. Gustaf Lindelöw från Elevkåren berättar om kårens arbete med att göra avslutningen så bra som möjligt för studenterna, aktiviteter i avslutningsveckan och arbetet inför en lyckad studentbal.
Lyssna genom att klick här

Estetelever om sin utbildning

Sofi Öijwall och Elias Erlandsson avslutar nu sina studier vid Estetiska programmets musikinriktning. En utbildning som tillsammans med dansinriktningen, ger eleverna möjlighet att utveckla sin kreativitet och som samtidigt är beroende av att man samarbetar i många olika projekt. Linnéa Berglund från danstvåan deltar i samtalet kring utbildningen på programmet.
Lyssna genom att klicka här

Skolans 50-åriga flygel återinvigd

Alströmerteaterns Steinwegflygel är nu tillbaka på plats med ett fantastiskt fint ljud  efter en renovering och även utseendemässigt har flygeln återtagit sin forna glans. Återinvigningen av den 50-åriga klenoden ägde tum i november och ett antal musikälskare hade samlats för att vara med om det högtidliga tillfället. 
Historien bakom inköpet för 50 årsedan berättar Sebastian Aronsson om. Sebastians farfar, Åke Aronsson arbetade vid invigningen av den då nya gymnasieskolan som musiklärare och var den som såg till att flygeln köptes in. Kjell Hemmingsson, rektor på Alströmer berättar om renoveringen och Sara Mjönes ger ett smakprov på hur Steinwegflygeln låter.
Lyssna genom att klicka här