Foto: Mårten Öhman

Elever och lärare berättar

Vår reporter Tommy Grapenholm har intervjuat gamla elever och lärare som berättar om sina minnen från tiden på skolan.

Intervjuer

Dagmar Alexandersson berättar om sin tid som gymnasielärare på Nolhaga-/Gustav Adolfsskolan och på Alströmergymnasiet fram till sin pensionering 1992.
Lyssna genom att klicka här

Från 1979 till 1993 spelades årligen upp en kabaré i november som drog tre fulla hus i aulan. Den skapades helt av ett gäng lärare, texter och musiken, och mer än 200 elever var inblandade. Här minns Christer Amnéus, Rune Löfstrand, Håkan Bäck, Claes Hilliges och Maria Wingate hur det var.
Lyssna genom att klicka här

Lyssna till ett samtal mellan tre lärare som var elever i gymnasiet när Alströmerskolan togs i bruk 1969. Britt-Marie Grötting, Jerry Ewer och Ulf Carlsson berättar om hur det var att vara elev i den då nybyggda skolan och att senare återkomma som lärare.
Lyssna genom att klicka här

Wilma Hemberg och Jonathan Wernersson skall ta studenten. Vi tar här pulsen på läget och hur de tre åren på Alströmergymnasiet varit. Gustaf Lindelöw från Elevkåren berättar om kårens arbete med att göra avslutningen så bra som möjligt för studenterna, aktiviteter i avslutningsveckan och arbetet inför en lyckad studentbal.
Lyssna genom att klick här

Sofi Öijwall och Elias Erlandsson avslutar nu sina studier vid Estetiska programmets musikinriktning. En utbildning som tillsammans med dansinriktningen, ger eleverna möjlighet att utveckla sin kreativitet och som samtidigt är beroende av att man samarbetar i många olika projekt. Linnéa Berglund från danstvåan deltar i samtalet kring utbildningen på programmet.
Lyssna genom att klicka här