Alströmergymnasiets kabaréer

Under tre decennier så var Alströmergymnasiets kabaréer en självklarhet på skolan. 1979 sattes den första föreställningen upp och därefter fortsatte de att sprida glädje i novembermörkret ända fram till 1993 Vi har träffat kabarégänget och låtit dem berätta sina minnen från den tiden.

Kabarégänget

Det alla kabaréer har gemensamt är fyra lärare som, mer eller mindre, har varit med från start. De har har skrivit manus, musik, agerat på samtliga kabaréer och det är; Rune Löfstrand, Christer Amnéus, Maria Wingate och Claes Hilliges.

I intervjun nedan berättar de sina minnen från den tiden, håll till godo.

Intervju

 

Kabaré Allan, Mix, TV3, Go´Natt, Skepp o Skoj

Det är några av namnen på de föreställningar som satts upp på Alströmerteatern genom åren. Otaliga elever har repeterat, dansat, spelat, agerat, skapat dekorer och rekvisita genom åren och tillsammans skapat fantastiska föreställningar.  Uppskattningsvis mellan 2-300 elever och personal var engagerade under de olika föreställningarna, som egagerade i stort sett hela skolan.

Vi har lyckats få tag på några kabaréfilmer och de kommer att ha premiär de närmaste fredagarna klockan 18:00 på vår Youtubekanal. Var du med i någon kabaré? Ta kontakt med dina gamla klasskamrater och se premiären tillsammans.

Lyssna

Tommy Grapenholm intervjuar. Lyssna här

Kabaré Allan

Kabaré Go´Natt

Kabaré Skepp & Skoj