Har du frågor inför husköpet? Foto: Freefoto
Har du frågor inför husköpet? Foto: Freefoto

Succén med huskurs är tillbaka

Känner du att du ibland behöver en kurs i att äga ett hus? Då är Alingsås kommuns- och Studiefrämjandets ”Första huset” för dig. - Vi går igenom det grundläggande kring vad man ska tänka på, säger Jonas Dahl, energirådgivare på Alingsås kommun.

De tre tidigare tidigare kurserna har varit uppskattade av många och därför kör Alingsås kommun tillsammans med Studiefrämjandet nu en nysatsning på kursen ”Första huset”. Första huset vänder sig till den som funderar på att köpa hus för första gången, eller den som precis köpt.
- Vi träffas och pratar allt från huskonstruktioner och värmesystem till ventilation, fuktskador, solceller och en massa andra spännande husgrejer, berättar Jonas Dahl.

Han menar att det är frågor som husägaren ofta lämnas ensam med, och det kan bli kostsamt att inte känna till vilka saker som kan dyka upp i olika typer av hus.

Kursen ”Första huset” är fyra gånger och kostar 100 kronor. 4, 11, 18, 25 oktober. Fika ingår. Anmälan sker till Studiefrämjandet och platsen är alltid i Studiefrämjandets lokaler.