Göteborg bild: Hans Thoursie
Göteborg: bild: Hans Thoursie

Så påverkas alingsåspendlare av EU-toppmötet

I samband med att det hålls ett EU-toppmöte i Göteborg 17 november förväntas det bli en hel del trafikstörningar kring Göteborg redan från den 16 november. Pendlare uppmanas därför att undvika bilpendling så långt det är möjligt och istället välja tåg.

Den 17 november hålls ett EU-toppmöte i Göteborg då EU:s stats- och regeringscghefer träffas för att diskutera hur man kan främja jobb och tillväxt.
Säkerheten kring dessa möten är hög, och kommer därför få konsekvenser som att trafiken i- och kring Göteborg på vissa platser blir starkt begränsad.

Såväl under 16 och 17 november förväntas trafikstörningarna pågå, vilket kan påverka pendlande alingsåsare. Vi uppmanar därför att om möjligt helt undvika bilpendling och istället ta tåg. Även för tågresenärer är det dock av vikt att hålla koll på vasttrafik.se och trafiken.nu för att vara uppdaterade under dagarna.

För den som jobbar kring Gothia towers och Eriksberg är det värt att ha koll på att framkomligheten där kommer att vara begränsad för all typ av trafik i dessa områden redan från den 15 november och ända till eftermiddagen 17 november.

I samband med flera eskorter kommer vissa sträckor dessutom vara helt nedstängda för trafik vissa tider. Exakt vilka sträckor kan av säkerhetsskäl inte meddelas i förväg.

 

AKTUELL LÖPANDE INFORMATION

Följ aktuell trafikinformation via www.trafiken.nu, www.vasttrafik.se och Trafikradion. På Trafikverkets webbplats finns frågor och svar om hur EU-mötet påverkar trafiken i och runt Göteborg. Även Göteborgs Stad har frågor och svar om trafiksituationen i Göteborg. Följ polisens information och rekommendationer via polisens samlingssida om EU-toppmötet. Läs om toppmötet på regeringskansliets webbplats och på mötets webbplats www.socialsummit17.se