Joe Talbot, Sam Talbot, Cheryl Keatley, Anita burgess och Andy Gradwell är delar
Joe Talbot, Sam Talbot, Cheryl Keatley, Anita burgess och Andy Gradwell är delar av gänget bakom BBC-serien Jamie Johnsson. Med på bilden också Daniel Vandor från BK Häcken som ledsagade teamet runt potentiella inspelningsplatser.

Delar av BBC-serie kan komma att spelas in Alingsås

Jamie Johnsson är namnet på en populär engelsk ungdomsserie som snart går in på sin fjärde säsong i Childrens BBC. Delar av den kan nu spelas in vid Mjörnvallen i Alingsås under sommarens Gothia cup.

- Det är en fantastisk plats, säger producenten Anita Burgess som tillsammans med kollegor från produktionsbolaget rekade området i veckan.

Den engelska ungdomsserien Jamie Johnsson har blivit en succé i hemlandet via Childrens BBC.
Storyn kretsar kring fotbollsspelande Jamie som drömmer om att leva som fotbollsproffs, och serien har haft gästspel av riktiga fotbollsstjärnor som bland annat Stephen Gerrard.
När serien, som baseras på en bok med samma namn, nu går in i en ny säsong är det tänkt att Jamie och hans lag ska spela Gothia cup. Därför tar sig filmteamet då över till Sverige i sommar för att spela in delar av serien.

Men redan nu har delar av produktionsbolaget Short Form Film Company varit över och tittat på möjliga inspelningsplatser, däribland Alingsås och området kring Mjörnvallen.
- Det är ett fantastiskt läge och jag gillar det direkt, berättar Anita Burgess.

Förutom besöket vid Mjörnstranden och området kring fotbollsplanerna hann de också med att ta en titt på stadskärnan och testa kafélivet i The Capital of Fika.
Kanske blir det till slut semmelpremiären för engelsmännen som avgör.
- Fantastiskt gott, och vilken mysig stad. Vi ses nog i juli, sade regissören Joe Talbot med ett leende.

Filmteamet tar nu med sig intrycken hem innan de slutligt bestämmer var de kommer att försöka förlägga inspelningarna.