Google translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Publicerad 2021-10-28, kl 07:00

Tomteparaden tillbaka – för 75:e gången

Efter ett ofrivilligt uppehåll förra året har Alingsås kommun nu återigen glädjen att bjuda in till Tomteparaden. Den 28 november återkommer den klassiska folkfesten för 75:e gången.

Få saker är så förknippat med Alingsås och jul som Tomteparaden. Projektledare Claes Andreasson är därför mycket glad över att folkfesten är tillbaka på Alingsås gator i slutet av november.

— Med sina 75 år är paraden förmodligen Sveriges äldsta i sitt slag. Så det känns verkligen roligt att vi  återigen kan bjuda in alla alingsåsare att delta i den här folkfesten.

Under årens lopp har det vuxit fram givna inslag i paraden. Som att Musikkåren kamraterna, Alingsås drill och dans samt Equmeniakyrkan bjuder på musik och att Alingsås lucia åker bilkortege längs hela paraden. Men alla föreningar är välkomna att vara med och marschera längs Kungsgatan ner mot Stora torget. Och den som inte vill marschera kan istället ta plats som åskådare. 

— Paraden avslutas sedan med dans kring granen på torget tillsammans med Tomtemor. Alingsås Handel delar också ut pris till bäst utklädda föreningen så det finns mycket att ta del av för den som tar sig ut på stan den här eftermiddagen, säger Claes Andreasson.

Tomteparaden startar kl. 17 söndagen den 28 november.

Claes Andreasson

NULL

Projektledare Evenemang, Kultur, turism och evenemang