Nationella råd gäller för att minska spridningen av covid-19

Våra verksamheter anpassas och många har tillfälligt stängt eller begränsat för besök. Ta reda på vad som gäller innan du besöker oss.

Alingsås kommuns information om covid-19

Google translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Publicerad 2021-06-08, kl 12:16

Matsafari längs väg 190

Den 25-26 september 2021 skapar vi ett Matsafari längs väg 190, vill du vara med?

LAB190 är en långsiktig samverkansplattform som fokuserar på att skapa ett modellområde för hållbar utveckling. Inom ramen för LAB190 samverkar offentliga aktörer för att binda ihop stad och land i landskapet mellan Hjällbo och Nossebro. Vi vill bidra till att lyfta och stärka matkulturen och råvarorna längs med väg 190. Här finns redan många väletablerade besöksmål med fokus på mat men också väldigt många oslipade diamanter. Det som många inte vet är att i detta historiskt viktiga jordbrukslandskap, växer det fram många nya spännande matproducenter/aktörer. Genom att skapa evenemang och sammanhang kring lokal mat, ser vi till att fler får upp ögonen för detta gröna område.

Helgen 25-26 september 2021 gör vi en pilot, här lyfter vi spännande platser med lokala matupplevelser där människor ska kunna äta och lära sig något nytt. Vi kommer att kalla eventet för Matsafari längs väg 190.

Vill du vara med och skapa ett spännande event som stärker denna helg? Vi i LAB190 paketerar och marknadsför helgen med temat Matsafari, i våra olika kanaler såsom Facebook, Instagram och våra offentliga hemsidor hos: Göteborg & co, Lerums kommun, Alingsås kommun, Essunga kommun och VGR. Du står alltså själv för evenemanget och
strukturen och vi står för marknadsföringen.

Det du behöver göra är att:
• Beskriva vad du kan erbjuda utefter dina förmågor och utbud
• Prissätta evenemanget
• Ordna med betalningsalternativ för besökare
• Ange kontaktuppgifter och om du har öppettider

Exempel på evenemang:
”Öppen gård med matstånd, gårdsförsäljning och fårklappning”
Lördag kl. 10-13 den 25 september bjuder vi in dig till vår gård där du kan köpa mat från lokala råvaror i vårt matstånd, köpa säsongens lokala produkter i vår gårdsbutik samt klappa fåren. Under hösten kommer gårdsbutiken vara öppen följande datum och tider…

Vår kravbild:
• Du vill bidra till att lyfta och stärka matkulturen och råvarorna längs med väg 190
• Du är producent eller mataktör som kan erbjuda en matupplevelse kring produkter som i huvudsak är producerade i området.
• Du har ett företag med F-Skattsedel och tar ansvar för att alla regelverk vid genomförandet av eventet efterlevs.
• Du tar ansvar för att förhålla dig till Folkhälsomyndighetens rekommendationer för Covid-19.

För att medverka anmäler du ditt intresse via länken nedan. Vi ser fram emot din presentation och hoppas att du har intresse av att medverka.

Anmälan: Matsafari längs väg 190

Anna Milsta

NULL

Näringslivsstrateg, Näringslivsenheten