Skärpta nationella råd gäller för att minska spridningen av covid-19

Våra verksamheter anpassas och många har tillfälligt stängt eller begränsat för besök. Ta reda på vad som gäller innan du besöker oss.

Alingsås kommuns information om covid-19

Google translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Publicerad 2021-04-29, kl 15:07

Dansare och hårdrocksband tilldelas Alstroemeria

Nu är det klart vilka som får kulturpriset och kulturstipendiet Alstroemeria. Dansaren Jilda Hallin tilldelas kulturpriset och hårdrocksbandet Ophrys Fly får kulturstipendiet.  

Kulturpriset och kulturstipendiet Alstroemeria instiftades i samband med Alingsås 400-årsjubileum 2019. Syftet är att lyfta unga personer som gör något bra för kulturen i Alingsås kommun.

Det är kultur- och utbildningsnämnden som tillsammans med ungdomsfullmäktige beslutar om och tilldelar kulturpriset och kulturstipendiet Alstroemeria. För 2020 blir det alltså Jilda Hallin och Ophrys Fly som premieras.

Motivering för dansaren Jilda Hallin:

”Genom en grund skapad i Alingsås, via Kulturskolan och Alströmergymnasiets estetprogram, har Jilda tagit steget vidare i världen. Med kroppsglädje utmanar hon normer och väcker tankar som bildar stöd för både barn, unga och vuxna.”

Motivering för hårdrocksbandet Ophrys Fly:

”Med kreativitet och energi skapar Ophrys Fly musik på en ung arena. Tillsammans arbetar gruppen med eget material och innovativa lösningar för att utvecklas och dela med sig, vilket gör bandet till en förebild och inspiration för ung kultur.”

Prisutdelning i samband med nationaldagen

På grund av restriktioner under pandemin har tidsschemat förskjutits och utdelningen av priset kan inte göras publikt. Pristagare och stipendiater kommer istället att uppmärksammas av kultur- och utbildningsnämndens ordförande i samband med nationaldagen, som i år kommer att visas digitalt genom ett filmat program.

Kulturpriset är på 10 000 kronor och kulturstipendiet på 5 000 kronor.

Alingsås kommun