Information om coronaviruset covid-19

Kommunen jobbar aktivt med hanteringen av coronaviruset covid-19 och följer direktiv och rekommendationer från folkhälsomyndigheten, socialstyrelsen och andra myndigheter.

Läs mer
0 Driftstörningar

Google translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Publicerad 2020-08-13, kl 12:19

Avrådan upphävd från bad i Gräfsnäs

Under torsdagen upptäcktes tecken på algblomning vid badplatsen i Gräfsnäs. Därför avrådde Alingsås kommun från bad på den platsen. Nu har nya vattenprover tagits som visar att man åter igen kan bada.

Algblomning är ett naturligt fenomen, men vissa arter av algerna utvecklar giftiga ämnen som kan vara farliga för människor och djur. Särskilt viktigt är det att hålla små barn under uppsikt då de lätt kan få kallsupar. Om man får i sig vatten med blommande alger kan det leda till klåda, kräkningar och diarré. Hundar och andra husdjur är också extra känsliga.

Skyltar vid badplatserna

Alingsås kommun besöker regelbundet de kommunala badplatserna och när algblomning uppstår råder vi alltid till försiktighet genom skyltning på badplatserna. Blomningen kan vara lokal och det är upp till var och en att vara uppmärksam på den aktuella situationen. När det är kraftig algblomning ser man oftast det direkt på vattnet att det kan vara olämpligt att bada. Vattnet blir grumligt eller färgat av ansamlingar av alger, ofta blågrönt eller grönfärgat.

Alingsås kommun