Information om coronaviruset covid-19

Kommunen jobbar aktivt med hanteringen av coronaviruset covid-19 och följer direktiv och rekommendationer från folkhälsomyndigheten, socialstyrelsen och andra myndigheter.

Läs mer
0 Driftstörningar

Google translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Publicerad 2020-06-17, kl 10:51

Potatisfestivalens 40 års-jubileum planeras till 2021

Kultur- och utbildningsnämnden beslutade under tisdagen att årets Potatisfestival ställs in med anledning av covid-19 pandemin. Festivalen skulle i år fyllt 40 år och årets upplaga skulle präglats av detta jubileum. Istället planeras jubileet att firas 2021.

2020 års upplaga av Potatisfestivalen skulle som vanligt ha genomförts under en helg i juni. Men tidigare under våren beslutade Kultur- och utbildningsnämnden att skjuta fram den planerade festivalen till sista helgen i augusti med anledning av coronapandemin. Strategin har hela tiden varit att hålla ut så länge som möjligt för att invänta en eventuell öppning från Folkhälsomyndigheten. I dagsläget finns det dock ingen möjlighet att arrangera en publik festival med anledning av riskerna för smittspridning och de restriktioner och riktlinjer som kommunen behöver förhålla sig till.

Kontakt
Claes Andreasson, projektledare evenemang
claes.andreasson@alingsas.se, 0734-269840

Kultur- och utbildningsförvaltningen

NULL

Förvaltningskontoret kultur- och utbildning