Information om coronaviruset covid-19

Kommunen jobbar aktivt med hanteringen av coronaviruset covid-19 och följer direktiv och rekommendationer från folkhälsomyndigheten, socialstyrelsen och andra myndigheter.

Läs mer
1 Driftstörningar

Google translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Publicerad 2020-05-29, kl 07:05

Uppmanar att tycka till i cykelenkät

Den 27 maj öppnar enkäten Cyklistvelometern där alla som vill har möjlighet att svara på cykelrelaterade frågor om sin hemkommun.

— Vi hoppas att många tar chansen att tycka till om Alingsås kommun, säger Louice Norén, utredare på samhällsbyggnadskontoret.

Cyklistvelometern genomfördes för första gången 2018. Nu är det dags för en andra omgång för den riksomfattande enkäten som genomförs av Cykelfrämjandet.

— För att få ett specifikt resultat för Alingsås kommun krävs ett visst antal svar, så vi hoppas självklart att många vill vara med och tycka till. Allmänhetens synpunkter är jätteviktiga för oss för att kunna göra Alingsås stad och övriga delar av kommunen ännu bättre för cyklister, säger Louice Norén.

Den digitala enkäten är öppen för svar från 27 maj till 31 augusti. Resultatet presenteras sedan under hösten 2020. 

— Resultatet blir ett underlag i det fortsatta arbetet med att ta fram en cykelplan för Alingsås kommun. Vi planerar även att göra en uppföljande mer detaljerad enkät med mer lokalt fokus som bygger vidare på Cykelfrämjandets mer övergripande enkät. Men det återkommer vi till längre fram, säger Louice Norén.

Svara på enkäten.  

Mer information

Louice Norén, utredare trafik och planering, 0322 – 61 67 18.

Alingsås kommun