Näringsliv, företag

Aktuellt

framåt är det enda som gäller
2016-09-20
Svenskt näringslivs företagsundersökning från 2015 har presenterats och Alingsås tappar ytterligare placeringar. Men efter att Näringslivsrådet och Alingsås Business Center startat 2016 är nu kommundirektör Magnus Haggren fast besluten att trenden ska vända, och mer än så. - Vi har påbörjat denna resa och nöjer oss inte förrän vi är bäst. Det är ett löfte!
Torghandel
2016-09-08
Alingsås långa tradition av torghandel fortsätter – och utvecklas vidare. Från 21 september och ett år framåt testas nu en flytt av handeln, från Stora till Lilla torget. - Vi ser positivt på det, menar knallen Johan Holmedal
Mats Byström
2016-09-02
För första gången kör framgångsrika evenemang- och värdskapsutbildningen igång en höstklass. - Vi är riktigt taggade för uppstart, berättar utbildningsledare Mats Byström.
ladda smart
2016-09-02
Välkommen till en eftermiddag med fokus på elfordon och den laddinfrastruktur som framtiden kräver. Under mötet får du som företagare värdefull information om trender och teknisk utveckling samt olika typer av laddstolpar och de bidrag som finns att söka för installation.
Jonas Dahl
2016-09-01
Gör ditt företag av med energi i onödan? Kommunens energi- och klimatrådgivare Jonas Dahl står redo att kostnadsfritt ta reda på just det - och ge råd kring hur du kan effektivisera.
Sara Tobiasen och Andreas Larsson lär sig om kablar
2016-09-01
Ett framgångsrikt samarbete mellan skola och näringsliv har nu gett frukt: De första eleverna på Alströmergymnasiets gymnasieingenjörsutbildning är nu på plats. - En stor anledning att jag valde att studera ett fjärde år var det nära samarbetet med företagen, säger eleven Sara Tobiasen.
Kobra ska göra kompetensökningen enklare
2016-09-01
Nu är det snart premiär för nya distansutbildningsformen Kobra. En modell som tagits fram i samarbete mellan Campus Alingsås och Alingsås Business Center inom ramen för EU-projektet Kobra. Tanken är att ge näringslivet i Alingsås samma chans till kompetensutveckling som resten av Västra Götaland.
Magnus Thordmark
2016-09-01
Äntligen här. Inkastad i ett myller av sjudande näringsliv och möten med engagerade människor. Nu börjar resan att tillsammans med er göra Alingsås till en av Sveriges mest attraktiva kommuner att besöka och driva företag i - där vi skapar en positiv upplevelse av vår kommun.
Micaela Angerheim
2016-08-19
Populära Starta Företag-kursen är tillbaka i Alingsås. Den som inte hunnit anmäla sig själv eller tipsa någon som borde får dock skynda sig innan platserna tar slut. - För mig var det en kurs som fick mig att våga ta steget att starta mitt eget, säger Micaela Angerheim som gick kursen för två år sedan och nu driver Angerheim Content Marketing.
  • Business region Göteborg
  • Kalendarium
  • Alingsåsföretag

Kalendarium Näringsliv & Företag