Bygga, bo och miljö

Aktuellt

Foto soluppgång vid Gerdsken
2016-10-18
Arbetet med sjöledningssträckan kommer att pågå under oktober till mitten av december. Sjöledningsdelen kommer att anslutas vid Gerdsken södra ända samt vid badet Gröneslätt.
Foto på FNI-kärl med glada ansikten på
2016-10-17
Årets Lightstema handlar om hållbarhet och Alingsås kommun vill tillsammans med Lights in Alingsås passa på att puffa för den fastighetsnära insamlingen (FNI). FNI ger villahushållen möjlighet att källsortera förpackningar, tidningar, batterier och ljuskällor i sin egen tunna. På så sätt kan man bidra till en bättre miljö och framtid.
pojke sminkad som tiger
2016-10-07
Miljöskyddskontoret kommer under oktober/november besöka butiker som säljer kosmetiska produkter riktade till barn. Ett aktuellt exempel är smink och tillfälliga tatueringar till Halloween.
Rosa skor i plast
2016-10-07
Miljöskyddskontoret har under 2016 ett tillsynsprojekt med inriktning på kemikalier i barnskor.
Så fördelar vi Jordens resurser! Foto på en gungbräda i obalans.
2016-10-03
FNs hållbarhetsmål är årets tema för blomsterinstallationerna som finns att beskåda och begrunda mellan Kulturhuset och Estrad i Åmanska parken samt vid Lilla Torget. Välkomna!
Foto på frodiga grönsaker
2016-09-27
I våras startade kommunen ett stadsodlingsprojekt som uppmanade odlingsintresserade att gå samman och bilda en odlarförening. En markyta iordningställdes för odling vid Rolf Kulle och även vatten drogs dit. Rolf Kulles odlarförening bildades och är den som kommunen skrivit skötselavtal med.
Tollsjön. Naturreservatet Hjortmarka ingår i den gröna kilen Delsjön-Härskogen.
2016-09-20
Kommunerna som ingår i projektet är Alingsås, Göteborg, Härryda, Lerum och Partille. Syftet är att öka kunskaperna för att kunna värna och utveckla de naturvärden som finns. Erfarenheterna ska sedan användas i regionens andra gröna kilar.
Algblomning i Mjörn
2016-09-16
Miljöskyddskontoret har fått en del samtal om att det pågår algblomning i våra sjöar. Rapporter har kommit om bland annat Mjörn och Sävelången.
2016-09-09
En interaktiv webbkarta, Alingsås tätort uppbyggd i Minecraft och digitaliserad planinformation. Detta är några av delarna i kommunens digitaliseringssatsning som ska göra samhällsbyggnadskontoret mer tillgängligt och öppet.